Omenainen juustokakku

25.10.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omenainen juustokakku

Ainekset

9 annosta
Pohja:
1 200 g piparkakkuja
2 75 g margariinia
Täyte:
1 6 liivatelehteä
2 250 g rahkaa
3 200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 1 dl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 2 dl kuohukermaa
7 0,5 sitruunan mehu
Pinnalle:
1 6 omenaa (Golden Delicious)
2 0,5 dl vettä
3 1 vaniljatanko
4 0,5 kanelitanko
5 0,5 sitruunan mehu
6 0,5 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 337 g
Proteiinia 8 g 68 g
Rasvaa 22 g 196 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 585 14264
Energiaa kcal 379 3409

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan isoon kulholliseen kylmää vettä. Sekoita rahkan ja tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma eri kulhossa ja lisää se vatkaten rahka-juustoseokseen. Purista sitruunanmehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista vesi hyvin pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon. Levitä täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.Valmista omenat kakun päälle. Kuori omenat ja poista siemenet. Paloittele omenat kahdeksaan lohkoon. Höyrytä lohkot pehmeiksi kattilassa veden, vanilja- ja kanelitangon, sitruunamehun ja sokerin kanssa, n. 5 minuuttia. Sekoita nostellen. Älä anna kuitenkaan palojen menettää muotoaan. Huuhtele maustetangot ja käytä uudelleen vaikkapa glögin valmistamiseen. Koristele kakku omenalohkoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5