Omena-toscapullat

22.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-toscapullat

Ainekset

24 kappaletta
1 100 g voita tai margariinia
2 3 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 1 tl kardemummaa
5 0,25 tl suolaa
6 1 dl sokeria
7 1 kananmuna
8 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 prk omenamarmeladia (300 g)
Toscakuorrutus
1 75 g voita
2 100 g mantelilastuja
3 1 dl sokeria
4 3 rkl maitoa
5 1 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 703 g
Proteiinia 4 g 99 g
Rasvaa 9 g 214 g
Kuitua 1 g 30 g
Energiaa kJ 902 21639
Energiaa kcal 216 5172

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva, lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja muna. Sekoita joukkoon jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Levitä levylle notkistettu marmeladi. Kääri levy tiukalle rullalle. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin muffinivuokiin. Anna kohota 15 minuuttia. Valmista kuorrutus. Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Nosta jäähtymään.

Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 5 minuuttia. Ota pullat uunista ja levitä kuorrutus pullien päälle. Paista vielä 5–7 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos manteli toscakakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5