Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-ternipiiras

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

100 g
Leivontamargariinia
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Maitoa

Täyte

2 - 3 kpl
Omenaa
2 - 3 dl
Ternimaitoa
1/2 dl
Sokeria

Pinnalle

Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe keskenään sekotettuina. Lisää myös maito.Levitä taikina matalan piirsvuoan pohjalle ja reunoille lastalla. Lohko päälle omenat, joista olet poistanut kannat ja siemenkodat.Sekoita ternimaitoon sokeri ja kaada maito vuokaan omenien päälle. Ripottele pintaan kaneli.Kypsennä piirasta 175-asteisessa uunissa uunin alaosassa noin 30 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen. Tarjoa piiras lämpimänä sellaisenaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.