Omena-taatelimureke

22.11.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-taatelimureke

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 dl kermaviiliä tai kermaa
3 0,5 dl korppujauhoja
4 1 rkl tomaattisosetta
5 1 kananmuna
6 1 tl suolaa
7 0,5 tl salviaa
Täyte
1 1 omena
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl oliiviöljyä
5 1 dl kuivattuja taatelipaloja
6 0,5 tl salviaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 70 g
Proteiinia 22 g 87 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 604 6417
Energiaa kcal 384 1534

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa kermaviili tai kerma, korppujauhot, tomaattisose ja muna. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja mausteet. Levitä taikina kostutetuilla käsillä leivinpaperoidulle pellille noin sentin paksuiseksi levyksi.Valmista täyte. Pilko omena, sipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon taatelipalat ja salvia. Sekoittele, kunnes taatelit pehmenevät ja soseutuvat. Anna seoksen jäähtyä.Levitä täyte mureketaikinan päälle. Kääri taikina leivinpaperin avulla rullalle, kääretortun tapaan. Paista mureketta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mureke omena taateli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5