Omena-sipuliperunamuusi

18.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Perunamuusi

Mausta perunamuusi omenalla ja sipulilla! Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa. Lisää omena-sipuliseos valmiin perunamuusin joukkoon. Katso omena-sipuliperunamuusin ohje!

Ainekset

8 annosta
1 1,5 kg jauhoisia perunoita, esim. Rosamunda
2 1 tl suolaa
3 3 dl keitinlientä tai maitoa
4 50 g voita (halutessasi)
5 1 omena
6 1 sipuli
7 1 rkl öljyä
8 1 tl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 232 g
Proteiinia 4 g 35 g
Rasvaa 8 g 61 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 866 6924
Energiaa kcal 207 1655

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa, kunnes ne saavat hieman väriä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita omena-sipuliseos muusin joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena peruna sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5