Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-sipuliperunamuusi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta perunamuusi omenalla ja sipulilla! Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa. Lisää omena-sipuliseos valmiin perunamuusin joukkoon. Katso omena-sipuliperunamuusin ohje!

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1 kpl
Omena
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa, kunnes ne saavat hieman väriä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita omena-sipuliseos muusin joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

207

867

7,8 g

3,8 g

28,3 g

4,5 g

2,0 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli