Omena-siiderimarmeladi

24.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-siiderimarmeladi

Ainekset

1 1 kg happamia omenoita
2 1 sitruuna
3 1 pullo (0,33 l) kuivaa omenasiideriä
4 5 dl hillosokeria
5 1 kanelitanko

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 498 g
Proteiinia 2 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 8989
Energiaa kcal 2149

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori kattilaan. Poista terävällä veitsellä hedelmän valkoinen osa ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Aseta viipaleet kattilaan ja kaada päälle siideri. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää omenapalat kattilaan kanelitangon kanssa. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet ja hajonneet. Poista kanelitanko ja purkita marmeladi puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti.0805

0805

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: marmeladi omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5