Omena-ruispuuro

23.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-ruispuuro

Herkkupuurossa on omenaa ja saksanpähkinöitä. Mausta omenainen ja pähkinäinen ruispuuro hunajalla tai vaahterasiirapilla.

Ainekset

4 annosta
1 2 omenaa
2 1 dl saksanpähkinöitä
3 1 rkl margariinia
4 1 l maitoa, mantelijuomaa tai vettä
5 4 dl ruishiutaleita
6 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 hunajaa tai vaahterasiirappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 143 g
Proteiinia 12 g 50 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 8 g 34 g
Energiaa kJ 1 446 5782
Energiaa kcal 346 1382

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: hunajaa tai vaahterasiirappia

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen, Brunssi, Välipalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele omenat. Rouhi pähkinät. Kuumenna nokare margariinia pannulla ja paista omenapaloja muutama minuutti. Kuumenna neste pinnoitetussa kattilassa ja sekoita hiutaleet joukkoon. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Peitä kannella ja anna hautua kunnes hiutaleet ovat pehmeitä. Mausta suolalla. Annostele omenapaloja ja pähkinöitä puuron päälle. Valuta pinnalle hunajaa tai vaahterasiirappia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hunaja omena puuro pähkinä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5