Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileria omena-rosmariinikastikkeessa

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhden pannun taktiikalla valmistuva omenainen broileri säästää aikaa ja tiskiä. Omenasiideri antaa kastikkeelle mukavasti hapokkuutta.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Omenaa (hapokasta)
400 g
(1 pkt) broilerin sisäfileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
margariinia
1/3 l
(1 tlk) kuivaa omenasiideriä
1 tl
rosmariinia
1/2 kpl
ruukkua persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Omenaa (hapokasta)
2

Mausta broilerit ½ tl suolaa ja pippurilla. Paista fileitä öljyssä pannulla noin 5 minuuttia molemmin puolin. Siirrä fileet pannulta.

400 g
(1 pkt) broilerin sisäfileetä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
3

Sulata margariini pannulla. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita 3–5 minuuttia. Ota noin ¼ omenakuutioista sivuun.

2 rkl
margariinia
4

Lisää siideri, rosmariini ja ½ tl suolaa pannulle. Keitä kokoon miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Lisää broilerifileet ja sivuun otetut omenakuutiot kastikkeeseen. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Viimeistele persiljalla.

1 tl
Suolaa
1 tl
rosmariinia
1/3 l
(1 tlk) kuivaa omenasiideriä
1/2 kpl
ruukkua persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

232

971

12,0 g

2,0 g

8,3 g

7,3 g

1,3 g

15,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli