Omena-puolukkapaistos

21.8.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-puolukkapaistos

Ainekset

8 annosta
Pohjataikina
1 125 g voita tai margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 3,5 dl vehnäjauhoja
5 ripaus suolaa
Omena-puolukkatäyte
1 3 omenaa
2 50 g voita
3 1 dl fariinisokeria
4 1 tl kanelia
5 0,5 tl jauhettua neilikkaa
6 1,5 dl puolukoita
Tarjoiluun
1 vaniljajäätelöä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 376 g
Proteiinia 4 g 33 g
Rasvaa 19 g 152 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 574 12593
Energiaa kcal 376 3010

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljajäätelöä

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Lisää jauhot ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja lohko omenat, poista niistä siemenkodat. Sulata voi ja sokeri valurautapannussa. Anna paahtua muutama minuutti, kunnes seos on kullanruskeaa. Varo polttamasta seosta. Lisää kaneli ja neilikka.

Sommittele omenalohkot ja puolukat pannuun voi-sokeriseoksen päälle. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta levy täytteen päälle ja painele reunat tiiviiksi. Pistele taikina haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä. Irrota reunat veitsellä, odota hetki ja kumoa varovasti vadille. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Jos sinulla ei ole valurautapannua, leivonnainen onnistuu myös piirasvuoassa. Sulata voi ja sokeri pannussa ja lisää mausteet. Lisää omenat ja puolukat. Siirrä seos piirasvuokaan ja peitä taikinakannella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena paistos puolukka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5