Omena-pekonipossurulla

21.11.2013
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-pekonipossurulla

Ainekset

10 annosta
1 1,5 kg porsaan ulkofileetä
2 3 rkl sinappia
3 1 tl suolaa
4 0,25 tl rouhittua mustapippuria
Täyte
1 1 hapan omena
2 4 pekoniviipaletta
3 1 sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä
6 1 tl suolaa
7 1 tl timjamia
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria
9 1 viipale vaaleaa kuivahtanutta leipää
10 1 appelsiinin raastettu kuori
11 3 rkl vaahterasiirappia
12 sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa
13 paistamiseen margariinia ja öljyä
Kastike
1 1 dl paistolientä
2 1 dl vaahterasiirappia
3 1 dl appelsiinimehua
4 50 g margariinia tai voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 194 g
Proteiinia 29 g 293 g
Rasvaa 33 g 326 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 2 035 20348
Energiaa kcal 486 4863

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pannulla pekonit ja sipulit. Lisää omenakuutiot ja mausteet, kääntele hetki. Kaada seos kulhoon. Raasta joukkoon leipä ja appelsiinin kuori. Lisää siirappi.

Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.

Ruskista käärö rasvassa pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari rullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Huuhtele pannu 2 dl:lla vettä ja kaada liemi lihan päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa liemellä muutaman kerran paistamisen aikana.

Ota rulla uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi kattilaan, lisää siirappi ja mehu. Keitä 5 minuuttia. Sekoita rasva nokareina joukkoon. Poista lihasta lanka ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5