Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-myslileipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Piimää
1 dl
Siirappia
2 - 3 tl
Suolaa
2 tl
Fenkolisiemeniä
2 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
2 kpl
Omenaa
4 dl
Muromysliä, esim. omena-kaneli
10 dl
Sämpyläjauhoja
3/4 dl
Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1940

8118

28,0 g

12,5 g

350,0 g

99,5 g

26,0 g

52,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 3 tl Suolaa,

2 tl Fenkolisiemeniä,

1 pussi Kuivahiivaa,

0,75 dl Juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli