Omena-myslileipä

22.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-myslileipä

Ainekset

2 kappaletta
1 0,5 l piimää
2 1 dl siirappia
3 2 - 3 tl suolaa
4 2 tl fenkolisiemeniä
5 2 dl vehnäjauhoja
6 1 pussi kuivahiivaa
7 2 omenaa
8 4 dl muromysliä, esim. omena-kaneli
9 10 dl sämpyläjauhoja
10 0,75 dl juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 350 g 701 g
Proteiinia 50 g 100 g
Rasvaa 58 g 115 g
Kuitua 27 g 54 g
Energiaa kJ 9 031 18062
Energiaa kcal 2 158 4317

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja morttelissa jauhetut fenkolinsiemenet. Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva nesteeseen. Kuori ja raasta omenat ja lisää raaste ja mysli taikinaan. Lisää sämpyläjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Lisää rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Valuta taikina kahteen suorakaiteenmuotoiseen voideltuun vuokaan. Anna leipien kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Kumoa vuoista ja anna jäähtyä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä mysli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5