Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-muromyslipaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa omena-muromyslipaistoksen seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Ainekset

1 kg
Omenoita
1/2 dl
Fariinisokeria
2 tl
Kanelia
4 dl
Muromysliä, mysliä tai kaurahiutaleita
100 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lohko omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat uunin kestävään vuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli.

Sekoita muromyslin joukkoon voi, sokeri ja vaniljasokeri. Jaa seos omenalohkojen päälle. Laita vuoka 200–225 asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes omenat alkavat pehmetä ja pinta saa kauniin värin.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 6.11.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

425

1779

18,7 g

7,2 g

58,0 g

44,0 g

5,2 g

2,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli