Omena-kurpitsapikkelssi

10.8.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Omena-kurpitsapikkelssi

Kurpitsapikkelssi maistuu perheen pienillekin, kun mukana on omenaa ja etikkaliemi makeutetaan siirapilla. Kokeile pikkelssiä hodareissa!

Ainekset

1 1 kg kurpitsaa
2 4 omenaa
Liemi
1 5 dl vettä
2 2 dl vaaleaa siirappia
3 1,5 dl väkiviinaetikkaa
4 10 valkopippuria
5 1 kanelitanko
6 1 tl fenkolinsiemeniä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 281 g
Proteiinia 9 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 32 g
Energiaa kJ 5227
Energiaa kcal 1249

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Liota purkkeja ja kansia kylmässä vedessä yön yli. Pese ja huuhtele ne hyvin. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä ja täytä kuumina.
  • Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja niitä ympäröivä pehmeä malto. Kuori ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuutioi omenat.
  • Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kurpitsaa liemessä 10–15 minuuttia, kunnes kuutiot ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä. Sekoita omenat joukkoon ja ota kattila liedeltä.
  • Lusikoi kuuma pikkelssi liemineen puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Sulje tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Puhtaisiin lasitölkkeihin säilötty pikkelssi säilyy kylmässä jopa kuukausia.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5