Olutmojito

25.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Olutmojito

Mojito-cocktailista tutut minttu ja lime maustavat myös trendikkään olutmojiton. Inkivääri tuo juoman makukomboon lisäripauksen pirteyttä.

Ainekset

1 50 g inkivääriä (½ dl raasteena)
2 2 ruukkua minttua
3 4 rkl ruokosokeria
4 4 limeä
5 1 prk (0,5 l) pils-olutta (esim. Keisari Pils, Nokian Panimo)
6 1 l jääpaloja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 70 g
Proteiinia 2 g
Rasvaa 0 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 1796
Energiaa kcal 429

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: inkivääriä (½ dl raasteena)

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuori inkivääri. Raasta inkivääriä niin, että saat ½ dl raastetta, ja viipaloi loppu koristelua varten. Irrota muutama mintunlehti ja säästä ne koristeluun.
  2. Laita loput mintut, inkivääriraaste ja sokeri ison vahvan lasin tai kapean kulhon pohjalle ja murskaa niitä esimerkiksi puisella perunasurvimella 2–3 minuuttia niin, että mintut mehustuvat.
  3. Purista kolmesta limestä mehu minttuseokseen ja survo vielä hetki. 
  4. Laita seos isoon kannuun ja kaada kylmä olut joukkoon. Sekoita hyvin.
  5. Pese ja lohko lime. Murskaa jäät. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada olutmojitoa laseihin. Koristele limelohkoilla, inkivääriviipaleilla ja mintunlehdillä. Tarjoa heti.

Vinkki: 50 gramman pala inkivääriä on noin 5–7 cm pitkä.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5