Olut-sitruunatorttu

25.4.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Olut-sitruunatorttu

Mukavasti hapan IPA-olut kuohkeuttaa rapeapohjaisen sitruunatortun makeankirpakan täytteen.

Ainekset

10 palaa
Taikina
1 75 g margariinia (maidoton)
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 1 dl tomusokeria
4 0,5 tl suolaa
Täyte
1 1 sitruuna
2 3 kananmunaa
3 1,5 dl tomusokeria
4 2 rkl maissitärkkelystä
5 1 dl IPA-olutta (esim. Keisari IPA, Nokian Panimo)
Lisäksi
1 1 rkl tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 290 g
Proteiinia 4 g 38 g
Rasvaa 6 g 64 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 808 8081
Energiaa kcal 193 1931

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, tomusokeri ja suola kulhossa. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi taikinaksi.
  2. Laita leivinpaperi uunivuokaan (esim. 17 x 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia.  Anna sen jäähtyä täytteen tekemisen ajan. Jätä uuni päälle.
  4. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista noin ¾ dl sitruunamehua kulhoon. Lisää kananmunat ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa 1 ½ dl tomusokeria ja maissitärkkelys. Sekoita ne kananmunaseokseen. Vispaa olut joukkoon ja kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  5. Paista torttua uunissa 20–25 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.
  6. Jäähdytä torttu ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.
  7. Ripota tomusokeria pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5