Oluella sävytetty nyhtöpossu

17.1.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Oluella sävytetty nyhtöpossu

Tämän nyhtöpossun juju on siirapiksi keitetty tumma olut, joka sekoitetaan riivityn lihan joukkoon. Tarjoa tortillan täytteenä.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg possun uunilihaa tai kassleria
2 2 rkl fariini- tai intiaanisokeria
3 1 rkl karkeaa merisuolaa
4 5 dl tummaa lager-olutta (esim. Velkopopovicky Kozel Dark)
Tarjoiluun
1 12 tortillaa
2 2 avokadoa viipaleina
3 2 dl tomaattisalsaa
4 1 dl ranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 96 g 386 g
Proteiinia 61 g 245 g
Rasvaa 77 g 309 g
Kuitua 9 g 36 g
Energiaa kJ 5 699 22797
Energiaa kcal 1 362 5449

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä sokeri ja suola. Hiero lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia.

Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä puoli tuntia. Ota desi paistolientä talteen.

Keitä olutta kattilassa ilman kantta, kunnes olutta on jäljellä 1 dl, ja se on siirappimaista.

Nosta liha työlaudalle ja riivi nyhtölihaksi kahdella haarukalla. Poista ylimääräinen rasva. Laita nyhtöliha takaisin tyhjään uunivuokaan.

Sekoita 1 dl paistolientä sekä olutsiirappi nyhtölihan joukkoon.

Paista 150-asteisessa uunissa peittämättä 30 minuuttia.

Tarjoa nyhtöpossu lämmitettyjen tortillojen täytteenä avokadoviipaleiden, tomaattisalsan ja ranskankerman kera.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5