Oliivitahna eli tapenade

21.4.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Oliivitahna eli tapenade

Ainekset

1 100 g kivettömiä oliiveja
2 1 - 2 rkl kapriksia
3 2 rkl oliiviöljyä
4 1 tl sitruunamehua
5 0,25 tl mustapippuria
6 0,5 valkosipulinkynttä (halutessasi)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 2 g
Proteiinia 1 g
Rasvaa 47 g
Kuitua 4 g
Energiaa kJ 1793
Energiaa kcal 429

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane oliivit, kaprikset, öljy ja sitruunamehu tehosekoittimeen tai valmista tapenade käsin morttelissa tahnaksi hiertäen. Mausta mustapippurilla ja halutessasi valkosipulilla. Tarjoa alkupalana vaalean leivän kanssa.

Tapenadea voi myös käyttää mausteena esimerkiksi pata- ja pastaruoissa ja sitä voi sivellä kerroksen uunikalan pintaan.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: oliivi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5