Oliiviratatouille

1.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Oliiviratatouille

Ainekset

4 annosta
1 1 iso kesäkurpitsa
2 1 keltainen paprika
3 1 punainen paprika
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 2 rkl oliiviöljyä
7 3 rkl tomaattisosetta
8 2 dl kasvislientä
9 1 dl vihreitä ja/tai mustia kivettömiä oliiveja
10 ripaus sokeria
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
13 nippu hienonnettua tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 43 g
Proteiinia 3 g 12 g
Rasvaa 9 g 37 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 577 2309
Energiaa kcal 138 552

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet ja paloittele. Lohko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy laakealla paistipannulla tai muurinpohjapannulla. Kuullota aineksia hetken aikaa. Lisää joukkoon tomaattisose ja kasvisliemi. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Lisää joukkoon oliivit, mausteet ja hienonnettu basilika. Tarjoa esimerkiksi patongin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa paprika
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5