Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

19.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

Tee uudenlainen porkkanalaatikko vaivattomasti porkkanaviipaleista. Lado vuokaan kerroksittain porkkanaa, fetaa, rahkaa ja reilusti rouheita manteleita.

Ainekset

5 annosta
1 8 porkkanaa (600–700 g)
2 1 l vettä
3 1 tl suolaa
4 2 pussia (á 80 g) kuorellisia manteleita
5 1 paketti (200 g) fetajuustoa
6 2 prk (à 250 g) maitorahkaa
7 2 rkl öljyä
8 1 tl kurkumaa
9 0,5 tl kuivattua minttua
10 0,5 tl piparkakkumaustetta
11 0,5 tl suolaa
12 0,5 dl mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 71 g
Proteiinia 26 g 128 g
Rasvaa 34 g 172 g
Kuitua 6 g 32 g
Energiaa kJ 1 970 9851
Energiaa kcal 471 2354

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

Paahda mantelit kuivalla pannulla, levitä leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.

Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita rahka, öljy ja mausteet fetan joukkoon.

Levitä porkkanat, mantelit ja feta-rahkaseos kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5