Ohra-fetatäytteiset tomaatit

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ohra-fetatäytteiset tomaatit

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa tomaattia
2 ripaus suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
Täyte
1 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 5 dl mietoa kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
3 150 g fetajuustoa
4 1 dl silputtuja kivettömiä oliiveja
5 1 rkl sitruunanmehua
6 0,5 dl silputtua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 83 g
Proteiinia 8 g 34 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 4 g 18 g
Energiaa kJ 886 3545
Energiaa kcal 212 847

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele tomaatit. Leikkaa tomaattien yläosasta ”hattu” pois. Koverra tomaattien sisus lusikalla. Mausta tomaatit sisäpuolelta ripauksella suolaa ja pippuria. Siirrä tomaatit uunivuokaan. Keitä ohrasuurimot miedossa kasvisliemessä kannen alla kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta tarvittaessa. Yhdistä ohraan murennettu fetajuusto ja silputut oliivit. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä. Tarkista maku.

Täytä tomaatit ohra-fetaseoksella. Nosta tomaattien hatut päälle kanneksi. Kypsennä tomaatteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes tomaatit pehmenevät. Tarjoa runsaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: feta fetajuusto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5