Ohra-bataattivuoka

25.8.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ohra-bataattivuoka

Ainekset

4 annosta
1 1 (n. 400 g) bataatti
2 1 (n. 300 g) kesäkurpitsa
3 1 sipuli
4 0,5 ruukku basilikaa
5 1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
6 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
7 1 tl juoksevaa hunajaa
8 3 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
9 2 dl ruokakermaa
Vuoan voiteluun ja päälle
1 2 rkl öljyä
2 1,5 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 197 g
Proteiinia 12 g 48 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 8 g 32 g
Energiaa kJ 1 868 7473
Energiaa kcal 446 1786

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori bataatti ja suikaloi se. Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli. Voitele uunivuoka ja lado kasvikset siihen. Lisää silputtu basilika, ohrasuurimot, tomaattimurska, hunaja, kasvisliemi ja ruokakerma. Sekoita. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–60 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5