Nyhtöpossupizza

21.10.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nyhtöpossupizza

Suosittu nyhtöpossu maistuu myös pizzan päällä. Nyhtöpossun tekeminen vie hieman aikaa, mutta on helppoa – ja palkitsee vaivan.

Ainekset

9 annosta
1 800 g porsaan kassleria
2 vettä
3 2 tl suolaa
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 pala tuoretta inkivääriä
7 3 rkl soijakastiketta
8 1 tl sambal oelek- chilitahnaa
Pizzataikina
1 3 dl vettä
2 1 pussi kuivahiivaa
3 7 dl durumvehnäjauhoja
4 1 tl suolaa
5 3 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
1 1 prk (320 g) tomaatti-pastakastiketta
2 1 dl bbq-hunajakastiketta (Felix)
3 150 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 369 g
Proteiinia 30 g 267 g
Rasvaa 26 g 231 g
Kuitua 7 g 66 g
Energiaa kJ 2 158 19423
Energiaa kcal 516 4642

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liha ja kuori vaahto. Lisää suola, kuorittu ja paloiteltu sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä soija ja chilitahna. Keitä hiljalleen 3 tuntia. Lisää vettä niin, että liha peittyy. Nosta liha liemestä ja kääri folioon.

Valmista pitsataikina. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen. Lisää suola, loput jauhot ja öljy. Alusta taikinaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä kaksi uunipellin kokoista levyä. Nosta levyt kaulimen avulla leivinpaperille. Kuumenna uunipellit kuumassa uunissa. Revi liha haarukoilla suikaleiksi. Levitä taikinapohjille tomaattikastiketta ja lihat. Pursota päälle hunajakastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Siirrä pizzat pellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5