Nyhtökauratabbouleh

20.4.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nyhtökauratabbouleh

Kuskusista ja kasviksista tehty raikas tabboulehsalaatti mehevöityy rapeaksi paistetulla nyhtökauralla.

Ainekset

4 annosta
1 1 dl kuskusia
2 1,5 dl vettä
3 4 rkl öljyä
4 0,5 tl suolaa
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 paketti (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger)
7 2 avomaankurkkua (tai 1/2 kurkkua)
8 1 punasipuli
9 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
10 1 ruukku persiljaa
11 1 ruukku minttua
12 0,5 sitruunan mehu
13 1 tl suolaa
14 0,75 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 944 3776
Energiaa kcal 226 903

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä, (250 g) nyhtökauraa (maku: kaffir lime, sesame & ginger)

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kuskus kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kuskusin päälle. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja ½ tl suolaa. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna kuskusin turvota 15 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi.

Hienonna valkosipuli. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista nyhtökauraa ja valkosipulia 2–3 minuuttia. Sekoita kuskusiin.

Kuutioi kurkut ja sipuli. Lohko tai puolita kirsikkatomaatit. Hienonna yrtit. Lisää kuskusiin. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5