Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäinen nuudelisalaatti

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

3 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Kiinankaalia
2 tl
Seesamiöljyä
1 kpl
(70 g) cashewpähkinöitä
2 tl
Rypsiöljyä
Suolaa
3 kpl
Pikanuudeleita
1 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Hienonnettua kevät- tai ruohosipulia
1/2 kpl
Hienonnettua punaista chiliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuen ohuiksi tikuiksi. Suikaloi kiinankaali. Kuumenna pannulla seesamiöljy. Pikapaista porkkanat ja kiinankaali pannulla. Nosta syrjään. Murskaa pähkinät. Kuumenna öljy pannulla ja paista pähkinät nopeasti, varo polttamasta. Mausta kevyesti suolalla ja siirrä syrjään. Pehmitä nuudelit kiehuvassa vedessä, siivilöi ja pikapaista kuumalla pannulla. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja pähkinät ja mausta soijalla. Nosta kulhoon ja ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja chiliä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

121

507

3,3 g

0,5 g

18,8 g

1,4 g

1,4 g

3,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Hienonnettua punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli