Nutellapullat

25.11.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nutellapullat

Pidätkö pähkinästä, suklaasta ja pullasta? Nutellapullat maistuvat kaikenikäisille herkkusuille. Pullien paistoaika on vain noin 10 minuuttia.

Ainekset

16 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 2 tl kardemummaa
6 7 dl vehnäjauhoja
7 75 g sulatettua voita
Täyte
1 50 g notkeaa voita
2 3 rkl fariinisokeria
3 1,5 - 2 dl pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
4 1 dl hasselpähkinärouhetta
Voiteluun
1 kananmunaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 576 g
Proteiinia 6 g 88 g
Rasvaa 15 g 242 g
Kuitua 2 g 35 g
Energiaa kJ 1 266 20259
Energiaa kcal 303 4842

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja  mausteet. Sekoita taikinaan jauhoja kunnes syntyy sileä ja kimmoisa taikina. Lisää rasva ja jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhosta. Kohota peitettynä noin 1/2 tuntia lämpimässä. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikinasta noin 30 x 50 cm:n kokoinen levy. Levitä levylle rasva ja pähkinä-suklaalevite. Ripottele päälle pähkinärouhe ja sokeri. Kääri levy rullaksi. Jätä sauma alle. Leikkaa rulla paloiksi ja pane paperivuokiin. Kohota. Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5