Nopea siskonmakkarakastike

25.4.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nopea siskonmakkarakastike

Siskonmakkarasta voi valmistaa myös kastikkeen. Mausta siskonmakkarakastike muun muassa salsaketsupilla ja tarjoa perunamuusin ja vihannesta tai raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti siskonmakkaroita (500g)
2 1 rkl öljyä
3 3 dl vettä
4 1 lihaliemikuutio
5 2 rkl salsaketsuppia
6 1 rkl soijakastiketta
7 2 rkl tummaa kastikesuurusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 27 g
Proteiinia 12 g 50 g
Rasvaa 27 g 109 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 334 5335
Energiaa kcal 319 1275

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Purista siskonmakkaroista suoraan pannulle pieniä palloja ja anna paistua välillä käännellen. Paista makkarat kahdessa erässä. Nosta lopuksi kaikki makkarat pannuun ja kaada joukkoon vesi ja murennettu liemikuutio. Lisää pannulle ketsuppi ja soija ja sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle kastikesuurus ja sekoita, kunnes kastike on sakeaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarkista maku ja notkista tarvittaessa vedellä. Tarjoa perunamuusin ja vihannesten tai raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: siskonmakkara
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5