Nopea juustofondyy

20.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nopea juustofondyy

Ainekset

4 annosta
1 1 valkosipulin kynsi
2 3 dl valkoviiniä
3 1 tl sitruunamehua
4 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
5 400 g juustoraastetta (punaleimaista emmentalia)
6 ripaus mustapippuria
7 0,25 tl paprikajauhetta
Lisäksi
1 kuivahtanutta kuorellista vaaleaa leipää
2 erilaisia kasviksia tai hedelmiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 8 g
Proteiinia 28 g 112 g
Rasvaa 30 g 120 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 825 7301
Energiaa kcal 436 1745

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hiero teflonkattilan reunoja valkosipulilla. Kaada kattilaan valkoviini, sitruunamehu, maissitärkkelysjauho ja juustoraaste. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.Jos omistat fondyypadan, kaada seos pataan. Nosta pata liekin päälle pöytään. Leikkaa leipää reilunkokoisiksi kuutioiksi, pujota haarukkaan ja kasta juustoon. Leipäpalojen lisäksi kastettavaksi sopivat myös esimerkiksi tuore paloiteltu päärynä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: juustoraaste
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5