Nektariinikakku

10.12.2004
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nektariinikakku

Ainekset

1 200 g leivontamargariinia
2 3 dl sokeria
3 4 kpl munaa
4 3,3 dl karkeita vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 dl mantelirouhetta
7 3 - 4 kpl nektariinia
8 2 rkl karkeita vehnäjauhoja
9 1 rkl kanelia
10 (raesokeria)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 443 g
Proteiinia 72 g
Rasvaa 224 g
Kuitua 21 g
Energiaa kJ 17072
Energiaa kcal 4080

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja jauhota tasa- ja irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan välillä hiukan jauhoja, jos se juoksettuu.Lisää lopuksi jauhojen, leivinjauheen ja mantelirouheen seos.Leikkaa pestyt ja kuivatut nektariinit halki. Poista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Säästä kauneimmat viipaleet kakun pinnalle. Silppua loput saksilla kulhoon ja kierittele kanelissa ja karkeissa jauhoissa. Jauhotettu pinta estää niitä painumasta kakun pohjaan paistamisen aikana.Kaada hedelmäpalat jauhoineen kaikkineen taikinaan ja sekoita varoen. Kaada taikina vuokaan ja koristele sen pinta. Kypsennä kakkua uunin alaosassa vajaa 1 1/2 tuntia.Jäähdytä kakku haaleaksi ja irrota vuoastaan.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: nektariini piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5