Nektariini-mantelikakku

21.6.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nektariini-mantelikakku

Leivo mehevä ja suussa sulava kakku tuoreista nektariineista. Anna nektariini-mantelikakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja koristele kakku lopuksi tomusokerilla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ainekset

12 annosta
1 3 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl leivinjauhetta
3 0,5 dl tomusokeria
4 100 g margariinia
5 1 kananmuna
Täyte
1 3 - 4 nektariinia
2 150 g mantelimassaa
3 50 g margariinia
4 0,75 dl sokeria
5 0,5 dl vehnäjauhoja
6 2 kananmunaa
Pinnalle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 380 g
Proteiinia 6 g 70 g
Rasvaa 12 g 146 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 1 092 13103
Energiaa kcal 261 3132

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.

Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5