Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nektariini-mantelikakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Leivo mehevä ja suussa sulava kakku tuoreista nektariineista. Anna nektariini-mantelikakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja koristele kakku lopuksi tomusokerilla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Tomusokeria
100 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna

Täyte

3 - 4 kpl
Nektariinia
150 g
Mantelimassaa
50 g
Margariinia
3/4 dl
Sokeria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa

Pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.

Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

266

1113

12,5 g

2,6 g

31,0 g

16,5 g

1,8 g

6,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli