Naurissalaatti tortillakupissa

9.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Naurissalaatti tortillakupissa

Tee raikas ja rapea salaatti Hakurei-nauriista ja omenasta. Hauskat salaattikupit saat paahtamalla tortillalettuja muffinipellillä.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (8 kpl) vehnätortilloja
2 1 rkl öljyä
3 800 g Hakurei-nauriita
4 2 omenaa
5 1 limen mehu
6 0,5 rasiaa (250 g) viinirypäleitä
7 1 pussi (200 g) pakastemaissia
8 1 paketti (200 g) leipäjuustoa
9 0,5 ruukku korianteria
10 0,25 tl (¼ tl) suolaa
11 0,25 tl (¼ tl) cayennepippuria, hautessasi
Tacokermaviili
1 0,5 ruukkua korianteria
2 1 prk (200 g) kermaviiliä
3 1 limen mehu
4 2 rkl tacomausteseosta
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 97 g 389 g
Proteiinia 28 g 110 g
Rasvaa 34 g 135 g
Kuitua 11 g 43 g
Energiaa kJ 3 401 13603
Energiaa kcal 813 3251

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sivele tortillat kevyesti öljyllä ja paina ne muffinipellin koloihin tai keraamisiin vuokiin, litistä varovasti kupin muotoiseksi. Paahda uunissa rapeiksi, 10–15 minuuttia. Irrota tortillakupit vuoista ja jäähdytä ritilällä.
  • Kuori nauriit ja omenat. Raasta ne kulhoon. Purista limen mehu joukkoon. Huuhtele ja halkaise rypäleet.  Valuta maissi. Kuutioi juusto. Hienonna koko ruukku korianteria, säästä puolet kastikkeeseen. Lisää rypäleet, maissit, juusto, korianteri ja mausteet raasteeseen. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  • Lusikoi salaattia tortillakuppeihin ja viimeistele kastikkeella.

Vinkki: Voit tehdä tortillakupit myös uuninkestävissä kahvikupeissa.

 

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5