Naurisleipäset

10.8.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Naurisleipäset

Etelä-Pohjanmaan perinneleipä on parhaimmillaan syksyllä, kun nauriit ovat meheviä ja tuoreita. Käytä taikinaan sekä nauriit että niiden keitinliemi.

Ainekset

10 kappaletta
1 800 g nauriita
2 0,75 tl (¾ tl) suolaa
3 0,25 pakettia (à 50 g) hiivaa
4 5 dl vehnäjauhoja
5 5 dl ruisjauhoja
6 5 dl ohrajauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 591 g
Proteiinia 9 g 88 g
Rasvaa 2 g 17 g
Kuitua 9 g 86 g
Energiaa kJ 1 216 12163
Energiaa kcal 291 2907

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Kuori ja paloittele nauriit. Laita palat kattilaan ja laske päälle sen verran vettä, että nauriit juuri ja juuri peittyvät. Keitä, kunnes nauriit ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi talteen. Survo nauriit ilman nestettä. Anna soseen ja keitinveden jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen keitinveteen. Sekoita naurissose ja suola joukkoon. Yhdistä jauhot toisessa kulhossa. Alusta jauhoseosta taikinaan, kunnes taikina pysyy koossa, mutta on vielä pehmeää.
  • Taputtele taikinasta leivinpaperille pellille pyöreitä, noin 1 ½ cm:n paksuisia leipäsiä. Pistele leivät haarukalla ja kypsennä 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa leivät voin tai margariinin kanssa.

Vinkki: Jos teet leivät kylmään naurissoseeseen, anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia ennen kuin leivot sen leiviksi.

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
Avainsanat: leipä nauris syyskuu 2018
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5