Nauris-vuohenjuustopaistos

27.10.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nauris-vuohenjuustopaistos

Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on paistoksessa suolaista vuohenjuustoa.

Ainekset

4 annosta
1 800 g nauriita
2 200 g vuohen valkohomejuustoa
3 50 g voita
4 1 rkl siirappia
5 0,5 dl vettä
6 1 tl suolaa
7 0,5 tl mustapippuria
8 1 tl timjamia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 49 g
Proteiinia 16 g 63 g
Rasvaa 24 g 97 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 377 5509
Energiaa kcal 329 1317

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen. Kuori nauriit ja leikkaa ne (leikkurilla) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet. Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan. Mausta liemellä. Lisää seuraava kerros ja mausta. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja lopuilla naurisviipaleilla. Mausta myös päällimmäinen kerros liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.
Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5