Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Naurava nakki-perunasoselaatikko

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Edellispäivän muusista ja paketillisesta nakkeja syntyy kasviksilla höystettynä vuokaruoka koko perheen makuun. Tarkista löytyykö jääkaapista juustonkannikoita raastettavaksi paistoksen pinnalle.

Ainekset

5 dl
Perunamuusia
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
(300 g) kuorettomia nakkeja
2 kpl
Tomaattia
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 dl
Juustoraastetta
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Notkista perunamuusi tarvittaessa tilkalla vettä tai maitoa ja mausta sinapilla. Sekoita kananmuna joukkoon. Paloittele puolet nakeista. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

5 dl
Perunamuusia
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
(300 g) kuorettomia nakkeja
2 kpl
Tomaattia
2

Pane nakkipalat ja herneet uunivuoan pohjalle. Levitä muusi päälle. Ripottele juustoraaste muusin päälle. Leikkaa kokonaisten nakkien päihin ristiviillot. Pane tomaattiviipaleet ja nakit perunamuusin päälle. Ripottele oreganoa tomaateille. Paista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes ruoka on kuumaa ja nakit ovat ruskistuneet.

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 dl
Juustoraastetta
1 kpl
(300 g) kuorettomia nakkeja
1 tl
Oreganoa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

136

569

5,0 g

1,5 g

15,0 g

2,5 g

1,5 g

5,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Juustoraastetta,

1 tl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli