Nassusämpylät

16.1.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nassusämpylät

Hunajalla ja rusinoilla makeutetut pehmeät sämpylät paistuvat vuoassa poski poskea vasten.

Ainekset

18 kappaletta
1 5 dl kaurajuomaa
2 50 g hiivaa
3 0,75 dl (¾ dl) öljyä
4 1,5 rkl hunajaa
5 2 tl suolaa
6 2 dl hirssihiutaleita
7 2 rkl psylliumia
8 1 dl rusinoita
9 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Koristelu
1 10 - 15 rusinaa
2 0,5 dl kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. Oatly påMackan)
3 20 g tummaa suklaata, halutessasi

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 445 g
Proteiinia 2 g 43 g
Rasvaa 1 g 18 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 500 8995
Energiaa kcal 119 2150

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: psylliumia, kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. Oatly påMackan)

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa leivinpaperilla 2 vuokaa (noin 20 x 20 cm).

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva juomaan. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hirssihiutaleet ja psyllium nesteeseen. Turvota 5 minuuttia.

Sekoita rusinat ja 4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta vähitellen sähkövatkaimella taikinaan.

Ripota ½ dl gluteenitonta jauhoseosta leivinpöydälle. Kaada taikina pöydälle ja jaa se 20 palaksi. Pyöritä 18 palaa sämpylöiksi ja laita vuokiin. Jätä väliin 1 cm kohoamisvaraa. Pyöritä jäljelle jääneistä paloista jokaiselle sämpylälle kaksi korvaa (halk. 1 cm). Kohota sämpylöitä liinan alla 30 minuuttia.

Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita 9 rusinaa. Paina rusinanpuolikas nenäksi sämpylän keskelle. Paista uunissa 15 minuuttia.

Nosta sämpylät yhtenäisenä levynä ritilälle ilman leivinpaperia jäähtymään, jotta kosteus haihtuu.

Pursota tuorejuustosta sämpylöille silmät ja suut. Leikkaa pienet rusinanpalat silmiin. Halutessasi piirrä viikset sulatetulla suklaalla.

Vinkki: Kuohkeat sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä.
 

Reseptiä päivitetty 29.1.2018: Resepti ei ole gluteeniton, koska kaurajuoma ja kauralevite saattavat sisältää gluteenia. Tarkistathan pakkauksesta tuotetiedot.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5