Näppimuikut

8.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Näppimuikut

Limevoissa paistetuista rapeista muikuista ja soijadipistä syntyy hauska suomalais-aasialainen naposteluruoka.

Ainekset

4 annosta
1 400 g perattuja muikkuja
2 1 tl suolaa
3 1 dl ruisjauhoja
4 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria
Soija-limedippi
1 1 limen mehu
2 3 rkl soijakastiketta
3 2 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
1 1 rkl voita
2 1 rkl rypsiöljyä
3 1 limen raastettu kuori

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 36 g
Proteiinia 21 g 84 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 881 3524
Energiaa kcal 210 842

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Huuhdo muikut nopeasti ja kuivaa talouspaperilla. Mausta suolalla ja anna maustua 15 minuuttia.
  • Pese lime ja raasta kuori. Säästä kuoriraaste muikkujen paistamiseen.
  • Purista limen mehu kulhoon. Sekoita soijakastike ja riisiviinietikka joukkoon. Jaa dippikastike annoskippoihin.
  • Sekoita ruisjauhot ja valkopippuri lautasella. Kääntele muikut jauhossa.
  • Kuumenna voi, öljy ja limenkuoriraaste isolla pannulla. Lado muikut tiiviisti pannulle ja paista rapeiksi. Dippaa vastapaistetut muikut soija-limedippiin.

Sitruunaiset kirjolohiburgeritSitruunaiset kirjolohiburgeritSitruunaiset kirjolohiburgerit

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5