Nallesämpylät

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nallesämpylät

Ainekset

12 kappaletta
1 2 dl piimää
2 1 dl vettä
3 1 pussi kuivahiivaa
4 6 dl rouheisia sämpyläjauhoja
5 1 tl suolaa
6 1 rkl siirappia
7 0,25 dl öljyä
8 1 dl ruishiutaleita
Koristeluun:
1 rusinoita
Voiteluun:
1 kananmunaa tai vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 234 g
Proteiinia 4 g 50 g
Rasvaa 3 g 36 g
Kuitua 2 g 26 g
Energiaa kJ 514 6166
Energiaa kcal 123 1474

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita piimä ja vesi keskenään kulhossa, lämmitä 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin sämpyläjauhoja, sekoita nesteen joukkoon. Lisää suola, siirappi ja öljy. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja pyöritä se tangoksi. Jaa kohonnut taikina neljään yhtä suureen osaan. Jaa kolmesta taikinaosasta 12 palaa nallen päiksi, tee lopusta neljänneksestä nalleille korvat. Liimaa korvat vedellä kiinni päihin. Paina silmiksi rusinat. Kohota nallet ja voitele ne. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5