Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nallesämpylät

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Piimää
1 dl
Vettä
1 kpl
Kuivahiivaa
6 dl
Rouheisia sämpyläjauhoja
1 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia
1/4 dl
Öljyä
1 dl
Ruishiutaleita

Koristeluun:

Rusinoita

Voiteluun:

Kananmunaa tai vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita piimä ja vesi keskenään kulhossa, lämmitä 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin sämpyläjauhoja, sekoita nesteen joukkoon. Lisää suola, siirappi ja öljy. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja pyöritä se tangoksi. Jaa kohonnut taikina neljään yhtä suureen osaan. Jaa kolmesta taikinaosasta 12 palaa nallen päiksi, tee lopusta neljänneksestä nalleille korvat. Liimaa korvat vedellä kiinni päihin. Paina silmiksi rusinat. Kohota nallet ja voitele ne. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.