Nakkikranssi

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Nakkikranssi

Nakkipiilon viritetympi versio kootaan kranssin muotoon ja maustetaan makealla chilikastikkeella. Tarjoa kranssi lämpimänä salaatin ja tomaattien kera.

Ainekset

12 palaa
1 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
2 4 rkl makeaa chilikastiketta
3 2 rkl ketsuppia
4 150 g juustoraastetta
5 6 nakkia
6 1 kananmuna
7 1 tl oreganoa
Lisäksi
1 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
2 rapeita salaatinlehtiä

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 232 g
Proteiinia 8 g 99 g
Rasvaa 27 g 319 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 1 458 17493
Energiaa kcal 348 4181

Reseptitiedot

Ruokavalio Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota taikina pakkauksesta ja anna sulaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen leipomista.
  • Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa taikinalevy pituussuunnassa kolmeen osaan. Leikkaa suorakaiteen muotoiset levyt puoliksi.
  • Sekoita chilikastike ja ketsuppi. Levitä seos taikinaruuduille. Ripottele juustoraaste päälle. Aseta kunkin ruudun päälle nakki ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääröt puoliksi ja purista taikinan sauma leikkauskohdasta tiukasti kiinni.
  • Aseta kääröt leivinpaperille pellille ympyrän muotoon niin, että nakkien päät ovat ylöspäin.
  • Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle oreganoa. Paista uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kranssi on ruskistunut.
  • Huuhtele kirsikkatomaatit ja salaatinlehdet. Aseta ne nakkikranssin keskelle. Valuta halutessasi makeaa chilikastiketta kranssin päälle.

Vinkki: Tulisesta tykkäävä korvaa makean chilikastikkeen srirachalla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5