Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta

8.10.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta

Pensasmustikka-valkosuklaakakku on täytetty vanilja-valkosuklaavaahdolla ja muhkeilla mustikoilla. Nakukakun todella mehevässä pohjassakin maistuu ihana valkosuklaa.

Ainekset

10 palaa
Pohja
1 225 g margariinia
2 100 g valkosuklaata
3 0,5 dl vettä
4 4 kananmunaa
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2,5 dl sokeria
7 2 tl leivinjauhetta
Lisäksi
1 1 rkl margariinia
2 1 rkl vehnäjauhoja
Täyte
1 100 g valkosuklaata
2 1 prk (2 ½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 1 paketti (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 1 limen kuori
5 0,5 limen mehu
6 3 rasiaa (à 125 g) pensasmustikoita

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 519 g
Proteiinia 8 g 83 g
Rasvaa 31 g 309 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 2 176 21764
Energiaa kcal 520 5202

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka. Jos haluat korkeamman kakun, jaa taikina kahteen noin 18–20 cm:n vuokaan.
  • Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta valkosuklaa pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.
  • Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan tai jaa kahteen pienempään vuokaan. Kypsennä pienempiä kakkupohjia uunissa 25–30 minuuttia, isompaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.
  • Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, niin se ehtii viilentyä. Raasta tai hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.
  • Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu, lisää ne vaahtoon.
  • Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi (tai kokoa kakku kahdesta pienemmästä pohjasta). Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.

Vinkki: Mehevä valkosuklainen kakkupohja sopii muidenkin täytekakkujen pohjaksi.

Video

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5