Myskikurpitsasosekeitto

6.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Myskikurpitsasosekeitto

Samettinen ja mieto kurpitsakeitto on kevyt lounasruoka.

Ainekset

6 annosta
1 1 (n. 500 g) myskikurpitsa
2 3 rkl oliiviöljyä
3 1 sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 2 porkkanaa
6 4 jauhoista perunaa
7 1 rkl öljyä
8 8 dl kasvislientä
9 1 dl kermaa
10 1 tl suolaa
11 0,25 tl muskottipähkinää
12 0,25 tl sokeria
Pinnalle
1 basilikaa, persiljaa
2 paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 65 g
Proteiinia 2 g 14 g
Rasvaa 16 g 96 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 820 4923
Energiaa kcal 196 1177

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paahdettuja kurpitsansiemeniä

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet pois. Laita kurpitsa kuorineen pellille leikkauspinta alaspäin. Pistele haarukalla ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kurpitsa on kypsää kun haarukka menee siitä helposti läpi. Jäähdytä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Kuori perunat ja leikkaa neljään osaan. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lusikoi kurpitsa joukkoon, myös kuoren voi käyttää. Kaada kasvisliemi päälle ja keitä kasvikset kypsiksi.
Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja sokerilla. Tarjoa hienonnettujen yrttien ja kuivalla pannulla paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Sami Repo
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5