Muurinpohjaletut

6.11.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Muurinpohjaletut

Nauti muurinpohjapannussa paistetut letut itse tehdyn herkkuhillon ja vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

8 kappaletta
1 8 dl maitoa
2 2 dl kivennäisvettä
3 3 munaa
4 1,5 tl suolaa
5 2 dl vehnäjauhoja
6 2 dl ohrajauhoja
7 50 g margariinia tai voita sulatettuna tai ruokaöljyä (= 1/2 dl)
8 voita tai margariinia paistamiseen
Lisäksi
1 vaahdotettavaa vaniljakastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 201 g
Proteiinia 8 g 67 g
Rasvaa 9 g 73 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 908 7267
Energiaa kcal 217 1737

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Vatkaa maito, kivennäisvesi ja munat. Lisää suola, vehnäjauhot, ohrajauhot ja sulatettu margariini, voi tai öljy. Anna taikinan turvota puolesta tunnista tuntiin. Paista kuumassa muurinpohjapannussa molemmin puolin.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: lettu ohukainen räiskäle
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5