Muurikkaletut oluttaikinasta

25.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Muurikkaletut oluttaikinasta

Näissä letuissa ei ole maitoa, mutta makua niistä sen sijaan löytyy! Sen takaavat taikinaan sekoitetut tattarijauhot ja hedelmäinen vehnäolut.

Ainekset

10 palaa
1 2 kananmunaa
2 5 dl vehnäolutta (esim. Laitilan Kukko VEHNÄ, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas)
3 2 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl tattarijauhoja
5 2 rkl öljyä
6 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 134 g
Proteiinia 3 g 33 g
Rasvaa 4 g 41 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 486 4864
Energiaa kcal 116 1163

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Vispaa loput aineet joukkoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  2. Kuumenna muurinpohja- tai lettupannu. Sulata ½–1 rkl rasvaa pannulla. Kaada lettutaikinaa pannulle ja levitä ohueksi letuksi. Paista letut molemmin puolin kullanruskeiksi.
  3. Tarjoa olutletut makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5