Mustikkateeleivät

25.7.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkateeleivät

Perinteiset teeleivät saavat uutta makua pakastemustikoista. Tarjoile leivät lämpiminä juuston ja marmeladin kera.

Ainekset

8 annosta
1 1 prk (200 g) kermaviiliä
2 1 rkl sokeria
3 1 dl pakastemustikoita
4 3,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 tl suolaa
7 1 dl juustoraastetta
8 3 rkl juoksevaa margariinia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 139 g
Proteiinia 6 g 45 g
Rasvaa 8 g 68 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 709 5672
Energiaa kcal 170 1356

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kulhossa kermaviili, sokeri ja mustikat keskenään. Sekoita toisessa kulhossa 3 dl jauhoja, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Säästä 1/2 dl jauhoja leipomiseen. Lisää joukkoon margariini ja mustikka-kermaviiliseos. Sekoita taikinaa siten, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä 8 pientä leipästä ja nosta leivinpaperoidun uuninpellin päälle. Paista teeleivät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile leivät lämpiminä juuston ja marmeladin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä mustikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5