Mustikkasuun spelttipiirakka

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkasuun spelttipiirakka

Ainekset

1 150 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 muna
4 1,5 dl spelttijauhoja
5 2 dl vehnäjauhoja
6 1 tl leivinjauhetta
7 0,5 tl kanelia
8 0,25 tl jauhettua maustepippuria
Päälle
1 200 g mustikoita
2 1 prk vaniljafraichea
3 2 rkl sokeria
4 1 muna
5 muna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 284 g
Proteiinia 45 g
Rasvaa 162 g
Kuitua 24 g
Energiaa kJ 11633
Energiaa kcal 2780

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä mausteet keskenään ja lisää seos joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun 23-24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat taikinan päälle. Sekoita maustettu ranskankerma, muna ja sokeri keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa foliolla, jos pinta tummuu.Ruokalehti 0405

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5