Mustikkaritarit

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkaritarit

Ainekset

6 annosta
1 1 l vaniljajäätelöä
2 1 pussi (200 g) pakastemustikoita tai 1/2 l tuoreita mustikoita
3 6 viipaletta pullaa tai ranskanleipää
Munamaito:
1 2 dl maitoa
2 2 kpl munaa
Paistamiseen:
1 voita
Pinnalle:
1 0,5 rkl sokeria
2 kanelia ja vaniljasokeria
Koristeluun:
1 hiukan hilloa, pikkumarenkeja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 186 g
Proteiinia 8 g 51 g
Rasvaa 15 g 88 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 214 7281
Energiaa kcal 290 1740

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota 6-paikkainen muffinipelti tai 6 pientä kahvikuppia. Kostuta pelti tai kupit kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla.Sekoita mustikat puolisulaan jäätelöön ja annostele jäätelö muffinien paikalle vuokaan tai kahvikuppeihin. Jäädytä jäätelöä ainakin 2-3 tuntia.Leikkaa pullaviipaleista pyörylät ritarien pohjiksi. Sekoita maito ja munat, kasta pyörylät seokseen ja paista miedolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.Nosta pyörylät kuumina tarjoiluvadille ja ripottele päälle sokerin, kanelin ja vaniljasokerin seosta.Kumoa jokaisen päälle kupillinen jäätelöä. Nosta pintaan hiukan hilloa ja kiinnitä siihen marenki. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jäätelö mustikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5