Mustikkapullat

21.7.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkapullat

Pullan täytteenä maistuvat mustikat. Ohjeella valmistuu 20 mustikkapullaa.

Ainekset

20 kappaletta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 2 tl kardemummaa
5 0,5 tl suolaa
6 1 kananmuna
7 100 g margariinia
8 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 1 kananmuna
Täyte
1 5 dl mustikoita
2 2 rkl perunajauhoja
3 3 rkl sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 532 g
Proteiinia 4 g 76 g
Rasvaa 4 g 83 g
Kuitua 1 g 28 g
Energiaa kJ 671 13419
Energiaa kcal 160 3207

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje_mustikkapulla_1

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.

tyoohje_mustikkapulla_2

2. Sekoita joukkoon osa jauhoista ja pehmeä rasva. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

tyoohje_mustikkapulla_3

3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja muotoile tangoksi. Jaa 20 palaan.

tyoohje_mustikkapulla_4

4. Pyöritä palat pulliksi ja kohota peitettynä leivinpaperoidulla uunipellillä.

tyoohje_mustikkapulla_5

5. Paina pulliin syvennykset jauhotetulla lasilla. Voitele pullien reunat vatkatulla munalla.

tyoohje_mustikkapulla_6

6. Sekoita mustikat ja perunajauhot ja jaa syvennyksiin. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Ripottele lämpimien pullien päälle sokeria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mustikka pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5