Mustikkapiiras

28.6.2016
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkapiiras

Pehmeästä pullataikinasta tulee paras mustikkapiirakan pohja. Vaniljalla maustettu tuorejuusto tekee täytteestä herkullisen. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pientä pyöreää piirakkaa.

Ainekset

8 annosta
1 2,5 dl maitoa
2 25 g (0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
3 1 tl suolaa
4 1 dl sokeria
5 0,5 kananmunaa
6 7,5 dl vehnäjauhoja
7 100 g leivontamargariinia
8 2 tl hienonnettua kardemummaa
Täyte
1 8 dl mustikoita
2 200 g vaniljatuorejuustoa
3 1 kananmuna
4 0,75 dl sokeria
Voiteluun
1 0,5 kananmunaa
Valmiin piirakan pinnalle
1 2 dl mustikoita
2 tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 69 g 549 g
Proteiinia 10 g 81 g
Rasvaa 20 g 164 g
Kuitua 5 g 38 g
Energiaa kJ 2 109 16875
Energiaa kcal 504 4033

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomusokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen lopulla. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Kauli taikina uunipellin tai kahden piirakkavuoan kokoisiksi pohjiksi. Levitä päälle mustikat. Sekoita muna tuorejuustoon, mausta sokerilla ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piiraan reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtyneenä mustikoilla ja tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5