Mustikkakukko

15.7.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkakukko

Ruiskuoreen leivottavan mustikkakukon kanssa maistuu jäätelö.

Ainekset

4 annosta
1 100 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 2,5 dl ruisjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 0,5 - 1 l mustikoita
2 1 rkl perunajauhoja
3 0,5 - 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 60 g 242 g
Proteiinia 6 g 22 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 8 g 34 g
Energiaa kJ 1 778 7114
Energiaa kcal 425 1700

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten ja sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri ja levitä marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina marjojen päälle jauhotetuin sormin. Pistele taikinaa sieltä täältä. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5