Mustikkakukko

21.6.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkakukko

Tarjoa mustikkajälkiruoka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ainekset

6 annosta
Taikina
1 200 g voita tai margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 4,5 dl ruisjauhoja (täysjyvä)
4 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 400 g mustikoita
2 0,5 - 1,5 dl sokeria
3 0,5 dl perunajauhoja
Tarjoiluun
1 vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 74 g 443 g
Proteiinia 4 g 26 g
Rasvaa 28 g 170 g
Kuitua 8 g 48 g
Energiaa kJ 2 375 14249
Energiaa kcal 568 3406

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

mustikkarattana_työohjekuva_1

1. Valmista taikina. Sulata rasva kattilassa.

mustikkarattana_työohjekuva_2

2. Anna rasvan jäähtyä hieman ja lisää siihen sokeri.

mustikkarattana_työohjekuva_3

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää rasva-sokeriseos. Sekoita tasaiseksi.

mustikkarattana_työohjekuva_4

4. Siirrä 1/4 taikinasta odottamaan kansien valmistusta. Painele muu taikina jauhotetuin sormin joko yhden ison (halk. n. 20 cm) tai kuuden pienen uunivuoan pohjalle ja reunoille.

mustikkarattana_työohjekuva_5

5. Yhdistä täytteen mustikat, sokeri ja perunajauhot. Annostele seos vuokiin.

mustikkarattana_työohjekuva_6

6. Taputtele loput taikinasta marjojen päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy. Paista pieniä annosvuokia 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 ja isoa 40–45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos mustikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5