Mustikkakerroskiisseli

24.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkakerroskiisseli

Ainekset

4 annosta
Vaniljakiisseli
1 5 dl maitoa
2 1 kananmunan keltuainen
3 2 rkl sokeria
4 2 rkl perunajauhoja
5 2 tl vaniljasokeria
Mustikkakiisseli
1 4 dl vettä
2 1 pussi (200 g) mustikoita
3 4 rkl sokeria
4 2 rkl perunajauhoja
5 3 rkl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 148 g
Proteiinia 5 g 19 g
Rasvaa 4 g 14 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 840 3358
Energiaa kcal 201 803

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Välipalat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Vaniljakiisselin valmistaminen

1. Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.

Kiisselin maustaminen

2. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.

Mustikkaiisselin valmistaminen

3. Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.

Suurusteen valmistaminen

4. Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.

Suurusteen lisääminen

5. Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.

Kiisselin annosteleminen

6. Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.

Vinkki

Vinkki! Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kiisseli mustikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5