Mustikkaboston

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mustikkaboston

Ainekset

Pullataikina
1 2,5 dl vettä tai maitoa
2 1 pussi (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
3 0,5 kananmunaa (loput voiteluun)
4 1 dl sokeria
5 0,5 tl suolaa
6 1 tl kardemummaa
7 7 dl jauhoja
8 100 g rasvaa
Täyte
1 5 dl mustikoita
2 0,5 dl sokeria
3 100 g vaniljatuorejuustoa tai kasvisrasvalevitettä
Koristeluun
1 2 tl vettä
2 1 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 528 g
Proteiinia 62 g
Rasvaa 105 g
Kuitua 28 g
Energiaa kJ 13933
Energiaa kcal 3330

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa. Riko muna ja sekoita lasissa. Kaada puolet taikinanesteeseen. Säästä osa voitelua varten. Lisää maitoseokseen myös suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla. Kauli taikina levyksi. Levitä juusto levylle, ripottele mustikat ja sokeri pinnalle. Kääri rullaksi. Leikkaa yhdeksään osaan. Voitele kakkuvuoka tai irtopohjainen vuoka. Nosta palat vuokaan ja kohota. Voitele ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja koristele sokerivesikuorrutuksella.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mustikka pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5